Implantaatprothese

Heeft u last van een loszittende onderprothese? Wij bieden u de oplossing in de vorm van een implantaat gedragen onderprothese die u kunt vastklikken op twee of meerdere implantaten.
Implantaten zijn kunstwortels, die onze tandarts-implantoloog aangebrengt. Het gebit kan op elk gewenst moment uitgenomen worden, bijvoorbeeld voor een reiniging. Uw zorgverzekeraar vergoedt uw prothese vrijwel geheel.

De behandeling in 5 fasen:

1. Onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een medisch en tandheelkundig deel, met röntgenfoto´s wordt bepaald of er voldoende bot aanwezig is voor het aanbrengen van de implantaten.

2. Het Implanteren

Het plaatsen van een implantaat is een kleine operatieve ingreep. Deze ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving.
Er wordt een opening in het tandvlees gemaakt, vervolgens wordt er in het bot een gaatje geboord waar het implantaat precies in past.
De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten tussen de 20 en 90 minuten.

3. Ingroeifase

Het vastgroeien van het implantaat duurt ongeveer 6 weken, dit alles hangt af van de kwaliteit van het bot. Tijdens de ingroei fase wordt de genezing regelmatig gecontroleerd.
Eventueel wordt de oude prothese tijdelijk aangepast.

4. Plaatsen van kunstgebit

Na de ingroeifase wordt een kliksysteem in de implantaten geplaatst, hierop wordt het nieuwe kunstgebit bevestigd.

5. Nazorg

Een goede mondhygiëne en regelmatige controles zijn essentieel voor een lang behoud van de implantaten.
Uitgebreid onderzoek hebben inmiddels aangetoond dat implantaten mits goed onderhouden, na tientallen jaren nog uitstekend functioneren.

Open spreekuur en op afspraak

U kunt met uitzondering van vrijdag iedere werkdag zonder afspraak om 10.00 uur terecht tijdens ons open spreekuur. Dit is altijd kosteloos. Voor behandeling en/of meer uitgebreide consulten is het maken van een afspraak gewenst.

Contact

Independent Tandtechniek
Laan van Meerdervoort 1346
2555 CH Den Haag
Tel. 070 39 11 999

Copyright © 2019 IndepenDent tandtechniek. Alle rechten voorbehouden
Realisatie door Joomlapartner